Wstrzymanie wycofanie produktu leczniczego

https://neoproduct.eu/gr/flybra-enas-apotelesmatikos-tropos-gia-na-teleiopoihsete-to-sxhma-toy-sth8oys-dieyrynontas-thn-protomh-sas-kai-thn-aorath-yposthri3h/

Jakiś okres obecnemu w Znacznej Brytanii wyszła na jaw afera połączona z dodawaniem koniny do mielonej wołowiny, co dało wycofywanie podejrzanych produktów mięsnych z asortymentu sieci handlowych w Zachodniej Europie. Niestety, z wieloma podobnymi skandalami jesteśmy do podejmowania niemal na wszystkim kontynencie europejskim. Otóż w Szwajcarii odkryto, iż w składach zamiast polędwicy wołowej sprzedawano specjalnie opracowaną i zabarwioną na czerwono wieprzowinę. Niemcy jednak ze zgrozą odkryli, iż drogie jajka teoretycznie pochodzące z chowów ekologicznych, w działalności wykazały się jajami zniesionymi przez kury klatkowe w fermach Dolnej Saksonii i Meklemburgii.

Opisywane nadużycia związane z działalnością producentów żywności i hurtowniami wędlin zatrzymują się potwierdzeniem będącego już trendu, wedle którego to cwane oszczędności są drogą na uzyskanie rynku, i taż jakość mięsa pozostaje jedynie sprawą marginalną. Tajemnicą poliszynela jest fakt, iż powszechnie stosowaną metodą w hurtowniach wędlin jest faszerowane przetworów mięsnych solankami pomagającymi ich wielkość. Nastrzykiwarki za pomocą tysięcy igieł pompują w ciało wodę z treściami konserwującymi, wypełniaczami i polifosforami. Zwiększa to opłacalność produkcji przetworów mięsnych, ponieważ solanka stanowi nieraz nawet połowę wagi wędliny, co świadczy, iż z kilograma mięsa można osiągnąć półtora kilograma wyrobu wędliniarskiego. Należy przyciągać uwagę na kartki kupowanych przez nas wędlin i wychodzić tych, jakie stały napompowane chemią.

Wszystko to dzieje się w majestacie prawa, albowiem zamiast przestrzeganych niegdyś receptur i zasad regulujących produkcję wędlin wysokiej wartości, aktualnie praktycznie każdy produkt mięsopodobny potrafi stanowić legalnie sprzedawany za pośrednictwem hurtowni wędlin. MOM, (czyli tzw. mięso oddzielone mechanicznie) to słowo odpadów mięsnych powstałych po oddzieleniu szkieletu z ciała właściwego. Ścięgna, chrząstki, szpik, tłuszcz, błony, skrzydła, rozdrobnione kości, resztki piór oraz sierści przeciskane są pod ciśnieniem przez separator, i uzyskana miazga jest podstawowy wsad najtańszych wyrobów mięsnych. MOM nie zawiera praktycznie żadnych wartości odżywczych, lecz jest wzbogacone przeciwutleniaczami, olejami, emulgatorami, polifosforanami i polepszaczami smaku. Warto więc wydać trochę dużo na sprawdzone produkty odpowiedniej jakości zamiast truć organizm...